Can't find what you need?


• Ask the Community
• Create a Case
Reset Search
 

 

Article

POE Inlinepower on 7100-Series shows POE operstatus "off" and "Other Fault" even with correct POE power supplies installed

« Go Back

Information

 
TitlePOE Inlinepower on 7100-Series shows POE operstatus "off" and "Other Fault" even with correct POE power supplies installed
Symptoms
POE Inlinepower on 7100-Series shows operstatus "off" even with correct POE power supplies installed as follows:
TOR(su)->show inlinepower

Total Power Detected    : 600 Watts
Total Power Available   : 600 Watts (100% of Total Power Detected)
Total Power Assigned    : 0 Watts
Power Allocation Mode   : auto
Power Trap Status       : disabled
Power Redundancy Status : not redundant
Power Supply 1 Status   : not installed
Power Supply 2 Status   : installed and operating

Slot Oper   Power Power    Power     Class  Power Usage Usage PSE      Mgmt
     Status Limit Assigned Available Budget Usage       Trhld Trap     Mode
            (W)   (W)      (W)       (W)    (W)   (%)   (%)   Status
---- ------ ----- -------- --------- ------ ----- ----- ----- -------- ---------
1    off    1700  0        600              0     0     75    disabled real-time

TOR(su)->

Show port inlinepower command shows ports as "other fault" operstatus as follows:

TOR(su)->show port inlinepower

Port     Type          Oper             Admin  Priority Class Power Power PD
         (truncated)   Status           Status                Limit Usage Type
                                                              (mW)  (mW)
-------- ------------- ---------------- ------ -------- ----- ----- ----- ------
ge.1.1                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.2                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.3                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.4                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.5                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.6                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.7                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other
ge.1.8                 Other Fault       auto   low      0     15400 0     other

 

Environment
  • 7100-Series
  • Firmware version 08.20.06.xx
Cause
Firmware version 08.20.xx.xx is a non-production firmware that the unit is shipped with (manufacturing build) and looks to have POE issues
Resolution
Upgrade 7100-Chassis to 08.32.02.0008 (or higher) production firmware to resolve issue
Additional notes

Feedback

 

Was this article helpful?


   

Feedback

Please tell us how we can make this article more useful.

Characters Remaining: 255