Reset Search
 

 

Article

When installing a new line card in a K10 chassis the card does not synchronise in one slot

« Go Back

Information

 
TitleWhen installing a new line card in a K10 chassis the card does not synchronise in one slot
Symptoms
  • Line card will not synchronise in a particular slot when installed
  • Line card works ok in any other slot
  • The following errors are seen in the faultlog when it tries to synchronise:
Message   2/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:19
    <3>System[11]Initiated - Shutdown of the line card in slot  8 (KT2006-02
    24 pn 9404352, sn 16170093685M )

==============================================================================
Message   3/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:18
    <3>NIM[11.tNismProc]Line card in slot  8 ( KT2006-0224 pn 9404352, sn 16
    170093685M ) initialization failure... Driver for the line card's onboar
    d controller failed to start initialization procedure. (0xffffffff,0x000
    00000)

==============================================================================
Message   4/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:18
    <3>System[11]Halting the line card in slot 8 ( KT2006-0224 pn 9404352, s
    n 16170093685M ) due to a detected failure

==============================================================================
Message   5/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:17
    <3>Stnham[11.tNismProc]Failed to access line card (slot  8 ( KT2006-0224
     pn 9404352, sn 16170093685M )) from the management module

==============================================================================
Message   6/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:17
    <2>Stnham[11.tNismProc]The bus protocol used to communicate with the lin
    e card (slot  8 ( KT2006-0224 pn 9404352, sn 16170093685M )) failed to i
    nitialize. slaveInitialize_begin [ 5578 ] : bus not ready 0 0 1

==============================================================================
Message   7/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:17
    <2>Stnham[11.tNismProc]The bus protocol used to communicate with the lin
    e card (slot  8 ( KT2006-0224 pn 9404352, sn 16170093685M )) failed to i
    nitialize. slaveInitialize_begin [ 5578 ] : bus not ready 0 0 0

==============================================================================
Message   8/185  Syslog Message            08.42.04.0016   01/26/2017 14:10:13
    <3>System[11]Initiated - Initialization of the line card in slot  8



 
Environment
  • K-Series
  • KT2006-0224
  • All Firmware 
Cause
Resolution
  1. This is most likely hardware failure and not a firmware issue
  2. Visually inspect the backplane connectors on the line card and also on the chassis to make sure there are no physically damaged pins
  3. Check the line card works in another slot , if it does then the issue is not the line card
  4. This now may be an issue with the fabric card so will require testing that will require an outage
  5. Remove Fabric card and visually inspect the connectors on the card and on the chassis backplane to make sure there are no physically damaged pins 
  6. Replace the Fabric card
Additional notes

Feedback

 

Was this article helpful?


   

Feedback

Please tell us how we can make this article more useful.

Characters Remaining: 255